Conill - Animal Sapiens
Conill

Conill




Tot propietari té la responsabilitat de garantir una bona cura dels seus animals. Si vostè està pensant en obtenir un conill, li oferim aquesta pàgina on s’expliquen les seves necessitats i el seu manteniment bàsic.



    Més informació

    QUÈ ÉS UN CONILL?

    Els conills són mamífers lagomorfs de la família Lepòrids.
    Actualment, tenen una esperança de vida d’entre 7 i 10 anys. Existeixen diferents races diferenciades pel pes, tipus d’orelles o llargada del pelatge de l’animal, però les més comunes en l’actualitat són el conill nan i el conill belier.
    El conill nan arriba a pesar entorn de 1,2 kg i el conill belier pot arribar a pesar 2 kg. Són animals socials que necessiten companyia de, almenys, un altre exemplar de la seva espècie.



    HABITACLE RECOMANAT:

    Les mesures mínimes per a allotjar a un conill són de 140x105x70cm. Encara que aquesta mesura pot ser apta per a l’allotjament de dos conillets, quan siguin adults hauran de tenir accés a un recinte més gran.
    El més recomanable és que el conill tingui accés lliure a la casa. Quan no és possible, és recomanable adaptar una habitació per a ells, permetent que explorin la resta de la casa sota la nostra vigilància. Són animals molt actius que necessiten exercitar-se fora del seu habitacle.

    El recinte ha de disposar de refugis per a amagar-se, una safata higiènica, un abeurador, una menjadora, un recipient amb fenc i joguines. És molt recomanat proporcionar al nostre conill una caixa amb terra on pugui excavar.
    Per al manteniment d’una bona salut mental haurem d’oferir-los-hi diferents tipus de joguines que anirem rotant cada dues setmanes perquè els continuïn veient com una cosa nova.


    ALIMENTACIÓ:

    Els conills són herbívors i el fenc és la part més important de la seva dieta i l’han de tenir a la seva disposició en tot moment. Juntament amb el fenc, els conills han de menjar pinso i fulles verdes.
    Les fulles verdes s’han de proporcionar diàriament a partir dels 4 mesos.
    Entre les bones opcions hi ha la remolatxa, el coriandre, l’escarola, el radicchio, les fulles de pastanaga i l’enciam romaine. Ocasionalment, està bé oferir col verda, ruca, canonges o julivert.
    Cal introduir qualsevol nou element a la seva dieta lentament.
    MAI li donarem al nostre conill els següents aliments: enciam iceberg, all, ceba, xocolata, blat de moro, llavors, pa i altres formes de cereal.

    NETEJA:

    Realitzarem neteges diàries de les zones que es vegin molles per l’orina i una vegada a la setmana canviarem tot el substrat i netejarem amb aigua i sabó la safata. Si queden marques d’orina es pot utilitzar vinagre per a netejar-les.
    Una vegada a la setmana netejarem el recinte on es trobin els nostres animals, sense fer servir productes químics.
    Les menjadores i abeuradors s’han de netejar diàriament, oferint aigua fresca i neta.
    MAI hem de banyar al nostre conill tret que ho recomani el nostre veterinari. Durant l’època de muda és recomanable raspallar al nostre conill diàriament.
    Si les ungles del conill creixen massa s’hauran de tallar.


    COM S’HAN DE TRACTAR?

    Els conills són companys meravellosos amb personalitats diverses. Són intel·ligents i gaudeixen d’estar inclosos en la vida quotidiana de la seva família.
    Als conills no els agrada ser agafats o arraulits. Però són afectuosos i, un cop aprens el seu llenguatge únic, podràs gaudir de les seves mostres d’afecte.


    ATENCIÓ VETERINÀRIA

    És important portar el nostre conill al veterinari com a mínim un cop l’any per vacunar i fer una revisió general.
    Per a la correcta convivència i per la salut dels nostres conills s’ha de realitzar l’esterilització quan aconsegueixin l’edat de maduresa sexual, entre els 4 i els 6 mesos.
    Si el nostre animal passa més de 6 hores sense menjar o fer caca hem de portar-lo ràpidament al veterinari, ja que es tracta d’una urgència.
    Si detectem símptomes com falta de gana, letargia, irritació a les potes o diarrees hem de posar-nos en contacte amb el nostre veterinari.

    Girona

    Girona

    Tel. 972 40 66 86

    C/ Pla de Salt, 12-14
    17190 Salt (Girona)

    Com hi arribo?
    Lleida

    Lleida

    Tel. 973 09 05 83

    C/ d'Àngel Moncusí, 1
    25001 Lleida

    Com hi arribo?
    Sant Adrià de Besòs

    Sant Adrià de Besòs

    Tel. 931 71 00 11

    CC Alcampo Sant Adrià (Avda de la platja s/n)
    08930 Sant Adrià de Besòs

    Com hi arribo?
    Blanes

    Blanes

    Tel. 972 98 00 29

    C/ Jaén, s/n
    17300 Blanes

    Com hi arribo?

    T'ho enviem o passaràs a buscar-ho?

    Per poder mostrar la disponibilitat dels productes correctament necessitem saber quin mètode d'entrega vols utilitzar.

    Entrega a domicili

    Click & Collect