Diamant mandarí

Diamant mandarí




Tot propietari té la responsabilitat de garantir una bona cura dels seus animals. Si vostè està pensant en obtenir un diamant mandarí, li oferim aquesta pàgina on s’expliquen les seves necessitats i el seu manteniment bàsic.



    Més informació

    QUÈ ÉS UN DIAMANT MANDARÍ?

    El diamant mandarí és una au de la família Estrildidae que pertany a l’ordre dels passeriformes. Al seu hàbitat natural viu en grans esbarts per això s’aconsella tenir més d’un exemplar. Són ocells que acostumen a tenir uns 10-12 cm de longitud i viuen al voltant dels 8 anys.
    És un animal sociable, actiu i fàcil de cuidar, la qual cosa el converteix en un ocell ideal per a principiants.


    HABITACLE RECOMANAT:

    La gàbia hauria de ser sempre la més gran que ens podem permetre.
    La mesura mínima aconsellable de la gàbia és de 80x60x40cm per parella.
    El lloc on hem de col·locar la gàbia és molt important. Escollirem, preferentment, zones on passem gran part del dia per poder conviure al màxim amb l’au. Tenir en compte que no hi hagi corrents d’aire per evitar problemes respiratoris. En ser animals molt sensibles a la llum i la foscor no hem d’exposar-los a més d’11 hores de llum, tant natural com artificial.
    Per a garantir la salut i felicitat dels nostres ocells, podem posar-li penjadors de branques naturals, ja que són irregulars i els permet llimar les ungles i exercitar les potes. Els podem oferir diferents tipus de joguines per mantenir-los actius, com per exemple, rotlles de paper higiènic o taps de plàstic.
    Durant els mesos més càlids els hem d’oferir una banyera amb aigua neta perquè puguin refrescar-se o bé ruixar-los nosaltres amb aigua.
    A més d’això, és molt recomanable que el mandarí pugui disposar d’un parell d’hores al dia fora de la seva gàbia per a poder exercitar-se. Facilitarem una habitació on no puguin escapar-se tapant i tancant finestres i portes i deixarem que surtin a fer exercici.


    ALIMENTACIÓ:

    Els diamants mandarins s’alimenten de llavors i grans. No obstant això, és recomanable que la seva alimentació sigui variada amb una aportació equilibrada de fibra i proteïnes.
    A més, podem oferir-li algunes verdures i fruites, ja que aquestes li aportaran un extra d’hidratació i vitamines.
    Els ocells sempre han de tenir a la seva disposició aigua neta i fresca. A l’estiu és recomanable canviar-la fins a tres vegades cada dia perquè solen remullar-hi el menjar i és possible que l’aigua fermenti causant-los malalties gastrointestinals.
    Podem posar-li dins la gàbia pedres de calci. El més recomanable per a ells és l’os de sípia que, a part d’aportar-li calci, serà una eina perfecta perquè esmoli el seu bec.
    Important evitar els següents aliments, ja que són tòxics per a l’animal: enciam, alvocat, llavors de fruites, albergínia, bolets, ceba, ceba tendra, all i julivert..

    NETEJA:
    Canviarem el substrat de la safata, netejarem i desinfectarem tota la gàbia i els accessoris, un cop per setmana.
    El substrat pot ser de pèl·lets de fusta natural, pèl·lets de paper natural, sorres per a ocells, etc. MAI posarem paper de diari, ja que és tòxic.
    La neteja diària consistirà a netejar la menjadora i abeurador abans de posar aigua i aliment nets, netejar la banyera, si la té posada, treure, en la mesura del possible, la clova i les femtes del terra i afegir una mica de sorra neta per reomplir.
    Existeixen desinfectants adequats per la gàbia, que no són nocius per l’ocell.


    COM S’HAN DE TRACTAR?

    Sabrem que el diamant mandarí està content quan el veiem actiu, menja, es neteja molt sovint i canta.
    És important que el deixem tranquil els primers dies que està a casa, ja que estarà espantat i s’haurà d’acostumar al lloc i la gàbia nova. Mai haurem d’agafar al nostre ocell per a evitar que s’estressi. Si volem interactuar amb ell, és millor deixar que sigui ell mateix el que s’acosti i pugi a nosaltres. Són animals molt “sensibles”, poden estar des de tristos a extasiats de felicitat i és molt important ser capaços d’identificar-ho, ja que si no pot derivar a problemes d’estrès, picoteig, pèrdua de plomes i pèrdua de gana entre altres.


    Girona

    Girona

    Tel. 972 40 66 86

    C/ Pla de Salt, 12-14
    17190 Salt (Girona)

    Com hi arribo?
    Lleida

    Lleida

    Tel. 973 09 05 83

    C/ d'Àngel Moncusí, 1
    25001 Lleida

    Com hi arribo?
    Sant Adrià de Besòs

    Sant Adrià de Besòs

    Tel. 931 71 00 11

    CC Alcampo Sant Adrià (Avda de la platja s/n)
    08930 Sant Adrià de Besòs

    Com hi arribo?
    Blanes

    Blanes

    Tel. 972 98 00 29

    C/ Jaén, s/n
    17300 Blanes

    Com hi arribo?

    T'ho enviem o passaràs a buscar-ho?

    Per poder mostrar la disponibilitat dels productes correctament necessitem saber quin mètode d'entrega vols utilitzar.

    Entrega a domicili

    Click & Collect